
Piekarnia Kraków - zapoznaj się z aktualną ofertą
Pieczywo jest wymieniany wśród najistotniejszych składników naszego jadłospisu. Spożywamy go bardzo dużo, zatem dobrze, kiedy okaże się on pierwszego gatunku. Nic zatem dziwnego, iż produkowane przemysłowo wypieki tracą ostatnimi czasy popularność – są niesmaczne, zaś po paru dobach są już niezdatne do zjedzenia. Na naszych stołach ostatnio coraz częściej spotkać można natomiast chleby wypiekane tradycyjnymi metodami oraz pozbawione chemicznych dodatków zwiększających ich trwałość. Dlaczego dobrze je kupować? Jak one są produkowane? Jak działa tradycyjna piekarnia?
Co proponuje nam rzemieślnicza piekarnia?
Jak nietrudno stwierdzić, tradycyjna piekarnia w dużych miastach (takich jak np. Kraków) swoją ofertę opiera na tradycyjnych wypiekach. Zwykle bywają produkowane na zakwasie, chociaż możemy znaleźć także wypieki drożdżowe. Poza tym miłośnicy rzemieślniczych piekarni często kupują chleby, które w ostatnich dekadach zniknęły ze sklepów – między innymi obwarzanki. Tradycyjne pieczywo dostarcza niekiedy też najróżniejsze nasiona lub przetworzone owoce.
Chleby z rzemieślniczej piekarni – atuty
Przyczyną dobrej renomy tradycyjnego pieczywa okazuje się zwłaszcza jego smak – jeśli o to chodzi wypada dużo lepiej niż chleby przemysłowe. Plusem takiego chleba jest też charakterystyczna dla niego różnorodność – wśród dziesiątek rodzajów wszyscy klienci znajdą wyroby dla siebie. Nie można nie wspomnieć także o tym, że produkty, które proponuje rzemieślnicza piekarnia są dużo zdrowsze, bowiem nie dostarczają niebezpiecznych dla ludzkiego organizmu syntetycznych ulepszaczy.
Siedziba firmy:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]