
Pieczywo jest w naszej kulturze podstawą jadłospisu człowieka. Wyrabiane jest z soli, wody, mąki, mleka, środków spulchniających (zwykle zaczynu chlebowego albo drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających smak wypieków, jak przykładowo: sezam, słonecznik lub mak.
Dlaczego warto jeść pieczywo?
Pieczywo to jedzenie niezwykle bogate w mnóstwo różnorodnych składników energetycznych i odżywczych, potrzebnych do właściwego działania organizmu człowieka. W jego składzie widnieją przede wszystkim węglowodany, aminokwasy i białka. Należy wspomnieć równocześnie o błonniku, jak również wielu witaminach, których zdecydowanie najwięcej zawiera ciemny, wieloziarnisty chleb.
Pieczywo w Krakowie
Najlepiej nabywać pieczywo w piekarniach tradycyjnych. Tylko wtedy ma się gwarancję, że spożywane wypieki nieprędko staną są czerstwe.
Z wyśmienitych produktów i niezwykłej dbałości o klienta słyną przede wszystkim piekarnie krakowskie, cieszące się nieustającym zaufaniem kupujących. Oferowany w nich chleb wyrabiany jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co jest gwarancją wyśmienitego smaku i najlepszej jakości użytych składników.
Siedziba firmy:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]